Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru azi rețeta Trenulețul, o baghetă de pâine umplută cu diverse ingrediente gustoase, cu care să-i delectăm pe cei dragi.
Ingrediente pentru rețeta Trenulețul
Mod de preparare rețeta Trenulețul
Se topește cam 50 g unt și se aromatizează cu rozmarin și un cățel de usturoi.
Bagheta de pâine se feliază fără a străpunge și baza, iar feliile de pâine se ung cu untul aromat. Printre felii se așază alternativ felii de cașcaval, felii de mușchiuleț, ardei copt și felii de mozzarella. Bagheta de pâine astfel umplută se înfășoară în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 20 de minute. Apoi se despachetează și se mai lasă la cuptor câteva minute, până se gratinează frumos.
Pentru servit, se prepară un sos din maioneză amestecată cu castraveciori acri tocați, cu ardei copți tocați și cu feliile de bacon bine rumenite și sfărâmate.
Rețeta Turnulețul poate fi preparată la mic dejun, sau poate constitui pachetul de a doua zi.