Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă: Aripioare thailandeze ușor picante cu sos dulce-acrișor, o armonie de gusturi, arome și culori.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, uteți încerca și rețeta Aripioare americane, sau rețeta Aripioare jucăușe, cu sos excelent din gogoșari, toate delicioase și ușor de preparat!
Ingrediente pentru rețeta Aripioare thailandeze ușor picante cu sos dulce-acrișor
1 kg aripioare de pui condimente pentru pui ulei de floarea soarelui 4 căței de usturoi Pentru garnitură: 400 gr sos de roșii dulce-acrișor 1 morcov 1 ceapă 1 castravete 50 gr arahode 100 gr ananas din compot 1 ardei iute sare piper puțin ulei de măsline 250 gr paste noodlesMod de pentru rețeta Aripioare thailandeze ușor picante cu sos dulce-acrișor
Aripioarele se condimentează cu condimente pentru carne de pui, sau condimentele preferate și se lasă la frigider de seara până dimineața. A doua zi, se pune ulei la încins, se adaugă 4 căței de usturoi și se lasă câteva minute să parfumeze uleiul, apoi se îndepărtează. În acest ulei se vor prăji aripioarele de pui până se rumenesc bine.
Pentru garnitură, se curăță legumele și se taie în fâșii precum pastele noodles. Se trag la tigaie în puțin ulei, de asemeni aromat cu usturoi, apoi se adaugă sosul de roșii dulce-acrișor.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg și se adaugă peste sos. Sosul dulce acrișor se garnisește în timpul servirii, cu ananas tăiat cuburi, arahide și rondele de ardei iute. Se servește alături de delicioasele aripioare thailandeze.