Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de salată delicioasă care conţine multă sfecla rosie, vinete, morcovi, capșuni, dar şi alte ingredientepe care a denumit-o "Balalaica".
Ingrediente pentru rețeta Balalaica - o salată delicioasă cu multă sfeclă roșie
3 buc. sfeclă roșie
2 vinete
2-3 morcovi
3-4 pere
brânză
făină
ulei
Pentru dressing:
căpșuni
oțet balsamic
ulei de măsline
sare
crutoane, pentru servit
Mod de preparare pentru rețeta Balalaica - o salată delicioasă cu multă sfeclă roșie
Sfecla se coace la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute, înfășurată în folie de aluminiu.
Vinetele se taie cuburi mari se presară cu sare, se tăvălesc prin făină și se prăjesc în baie de ulei.
Morcovii se curăță, se taie rondele și se dau la cuptor pentru 15 minute.
Pentru dressing