Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine lobodă, salată verde, roșii cubulețe, orez, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ciorbă de lobodă".
Ingrediente pentru un vas de 5 l:
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de lobodă
Ceapa verde, tocată rondele, se călește în ulei, apoi se adaugă puțină apă și roșiile cubulețe. Peste câteva minute se adaugă orezul, iar când acesta este fiert, se adaugă loboda și salata verde, tocate mărunt. Se completează cu apă fierbinte și se asezonează cu sare și piper. Se mai lasă ciorba de lobodă să fiarbă 10-15 minute, apoi se potrivește gustul cu zeamă de lămâie, iar după stingerea focului se adaugă leușteanul verde, tocat,
Dacă nu țineți post, puteți adăuga și franjuri de omletă cu mărar și o puteți servi cu smântână.