Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă de Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios pe care a denumit-o ”Coaste vesele”.
Ingrediente pentru reţeta Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios
Mod de preparare pentru reţeta Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios
Coastele de porc se ung cu ulei de măsline, se condimenteaă cu sare, piper şi chimen şi se înfăşoară mai întâi în hârtie pergament, apoi în folie de aluminiu. Alături de coaste, în hârtia pergament se adaugă şi o ceapă tocată mai mare, o jumătate de lămâie şi 2-3 căţei de usturoi, pentru un plus de gust. Se dau la cuptor, la temperatură medie, până sunt bine rumenite. Spre final, se desfac din hârtie şi din folie, se ung cu miere şi sos barbeque şi se mai lasă la cuptor câteva minute, pentru a se colora frumos.
Cartofii şi ardeii se coc la cuptor, iar pentru sos se amestecă toate ingredientele enumerate.