Antena Căutare
Logo show

Rețeta zilei de la Neatza cu Răzvan şi Dani. Piept de rață cu cireșe picante

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă Piept de rață cu cireșe picante, o nebunie de preparat ce te cucerește instant.

Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu cireșe picante

1 kg piept de rață sare și piper ulei Pentru sosul de cireșe: 1 kg cireșe fără sâmburi 1-2 linguri miere 1-2 linguri reducție de oțet balsamic un praf de sare 1 lingură suc de lămâie Pentru servit: 800 g aluat foietaj 1 ou susan negru fructe de pădure pentru decor

Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu cireșe picante

Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, până aproape de carne, apoi se freacă ușor cu sare grunjoasă, se presară și puțin piper și se trage la tigaia unsă cu puțin ulei, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3 minute, apoi și pe partea cealaltă, pentru alte trei minute. Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor, pentru 15 minute, apoi se păstrează acoperit, până în momentul servirii.

Pentru sosul de cireșe, se pun toate ingredientele în recipientul unui blender și se transformă într-un sos compact și vâscos.

Pentru sticksurile din foietaj, se decongelează foietajul, se unge cu ou bătut și se taie în fâșii lungi și subțiri. Se așază fâșiile în tavă, pe hârtie de copt, se presară susan negru peste ele și se coc la 200 de grade, pentru 10-15 minute.

Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Piept de rață cu fructe de pădure și sparanghel, la fel de interesantă și delicioasă.

Luni, 03.06.2019, 08:31
x