Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Ferryboat - Mușchiuleț de porc umplut cu o salată delicioasă, asamblat în formă de feribot, care ne va încânta atât papilele cât și privirea.
Ingrediente pentru rețeta Ferryboat - Mușchiuleț de porc umplut cu o salată delicioasă
1 kg mușchiuleț de porc sare piper ulei de măsline 1 buc. sfeclă roșie 1 țelină 1-2 mere zeamă de lămâie 1 lingură muștar de dijon 1 lingură muștar boabe 3 linguri maioneză clasică 1 lingură capere 50 g cașcaval goudaMod de preparare pentru rețeta Ferryboat - Mușchiuleț de porc umplut cu o salată delicioasă
Mușchiulețul de porc se curăță de tendoane, se crestează, se unge cu ulei și se condimentează cu sare și piper, apoi se prepară la cuptor până se rumenește bine.
Pentru salata de țelină cu sfeclă roșie, se dau pe răzătoare: țelina și merele și se stropesc cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Se dă pe răzătoare și sfecla roșie și se aadaugă peste celelalte două ingrediente. Se prepară un dressing din maioneză cu cele două tipuri de muștar și se amestecă cu salata de crudități, apoi se adaugă verdeața tocată. Salata se dă la frigider pentru 30 de minute, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Cu această salată se va umple mușchiulețul de porc după ce a fost preparat, iar deasupra se va rade cașcaval. Se va decora după imaginația fiecăruia.
Poftă bună!