Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de humus din sfeclă roşie şi năut, servit cu lipie libaneză tartinată cu ulei de măsline și turmeric.
Ingrediente pentru rețeta de Hummus roșu din sfeclă cu lipie libaneză
Mod de preparare pentru rețeta Hummus roșu din sfeclă cu lipie libaneză
Năutul se ține în apă rece până se hidratează, pentru cel puțin 30 de minute. Apoi se fierbe în multă apă, fără a adăuga sare. Se adaugă și puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid și mai uniform. După ce este bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă și se amestecă cu pasta de susan, sfecla fiartă și trecută prin blender și ulei de măsline. Se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și zeamă de lămâie. Se decorează cu fistic.
Lipiile libaneze se taie în triunghiuri și se ung cu puțin ulei de măsline amestecat cu turmeric sau curcuma, doar atât cât să-l coloreze.
Se servește deliciosul hummus roșu din sfeclă cu lipile libaneze frumos colorate.
Poftă bună!
Nu ezitați să încercați, tot din Rețetele lu Vlăduț și rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă.