Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă de tarte cu ciocolată și cremă de vanilie, pe care a denumi-o în ton cu emisiunea "Mămici dulci".
Ingrediente pentru rețeta de tarte cu ciocolată și cremă de vanilie
Mod de preparare pentru rețeta de tarte cu ciocolată și cremă de vanilie
Pentru aluatul fraged de tarte, amestecăm într-un vas, făina cu sarea și zahărul. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul și cu ajutorul degetelor, frământăm rapid un aluat omogen.
Întindem aluatul în interiorul formelor de minitarte și îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță. Dăm formele de minitarte la frigider pentru 30 de minute. Apoi, așezămîn interiorul minitartelor, peste aluat, hârtiuțe de brioșe, sau hârtie de copt și presărăm boabe de fasole sau orez, atât cât să acopere baza. Dăm formele la cuptor pentru 10-15 minute,până încep să se rumenească ușor. Le scoatem din cuptor, îndepărtăm hârtiuțele cu boabele de orez și în locul lor punem câte două cuburi de ciocolată. Le dăm din nou la cuptor până ciocolata se topește și îmbracă baza aluatului.Cu o pensulă întindem ciocolata și pe lateralele aluatului de minitarte pentru a îmbăca complet minitartele. După ce se rîcește ciocolata, aluatul va deveni mai casant și nu se va mai hidrata de la crema de vanilie.
Umplem minitartele după ce se întărește ciocolata cu o cremă de vanilie preparată ca în ACEASTĂ REȚETĂ și le decorăm cu fructe și ciocolată.