Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit două preparate delicioase, denumite ”Ardei capia cu sos de muștar” și ”Ciolan cu varză”.
Rețeta Ardei capia cu sos de muștar- Ingrediente
Rețeta Ardei capia cu sos de muștar- Mod de preparare
Se coc ardeii, se curăță și se taie în fâșii.
Din muștar cu ulei de floarea soarelui se prepară o maineză care se adaugă peste fâșiile de ardei capia. Se amestecă bine, pe foc aproximativ 30 de minute la foc mic, apoi se adaugă mierea și oțetul.
Ardeii capia cu sos de muștar se pun fierbinți în borcane sterilizate, se închid capacele și se trec în cămară.
Pot fi serviți ca aperitiv, dar și ca garnitură la orice friptură, sau fel principal.
Merg de minune și cu o delicioasă varză cu ciolan afumat.
Rețeta Varză cu ciolan afumat - Mod de preparare
Se toacă varza fideluță și se freacă cu pușină sare și piper.
Ciolanul se fierbe într-o apă pentru a mai îndepărta din condimente, apoi se scurge și se clătește cu apă fierbinte.
Ceapa se călește în puțin ulei, se adaugă bulionul și se amestecă bine, apoi se adaugă peste varza albă. Se adaugă cubulețe de mere, se transferă totul într-o tavă de cuptor, se adaugă o ceașcă de apă și foile de dafin, se pune ciolanul deasupra și se prepară la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la foc mic.
O altă variantă este cea de a se fierbe totul în același vas, la foc mic, tot aproximativ 2 ore.
O nebunie de preparat această varză cu ciolan, iar alături de ardeii capia cu sos de muștar, deliciul este garantat!
Nu ezitați să încercați această minunată combinație: Ardei capia cu sos de muștar și ciolan cu varză!