Antena Căutare
Logo show

Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Ciorbița de toamnă, o adevărată delicatesă pentru gurmanzi

Culoare și savoare, dar și multă sănătate de la legumele adăugate din belșug, într-o rețetă de ciorbă pe care ar trebui să o preparăm măcar odată pe săptămână.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbiță de toamnă:

2 buc. ceapă roșie 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 2 buc. sfeclă roșie 3 ardei( roșu, portocaliu, verde) 2-3 linguri ulei de măslne 1 cartof 1-2 ouă, opțional 1 l borș 2 l apă 1 legătură de leuștean sare și piper, după gust

Cum pregătim rețeta Ciorbiță de toamnă.

Se curăță legumele, se taie cuburi și  și se călesc ușor în ulei de măsline. Se adaugă apă fierbinte și puțină sare și se lasă legumele să fiarbă 15-20 de minute.

Separat se fierbe și borșul pentru câteva clocote și se adaugă în ciorba colorată de legume, când acestea încep să se pătrundă.

Se potrivește gustul cu sare și piper, iar cu câteva minute înainte de a stinge focul, se bat două ouă, se amestecă cu puțină supă fierbinte și se adaugă în ciorbă, amestecând intens pentru a se crea franjuri. Se adaugă și leușteanul tocat mărunt, tot înainte de a stinge focul

Pentru un plus de aromă, după ce se temperează puțin delicioasa ciorbiță de toamnă, se mai adaugă puțin leuștean tocat.

Tot din Bucătăria lui Vlăduț, mai puteți vedea și Rețeta Supa fericirii!

Ciorbița de toamnă se poate servi cu smântână, sau simplă, iar dacă se dorește de post, nu se folosesc ouă.

Poftă bună!

Miercuri, 06.11.2019, 08:35
x