Culoare și savoare, dar și multă sănătate de la legumele adăugate din belșug, într-o rețetă de ciorbă pe care ar trebui să o preparăm măcar odată pe săptămână.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbiță de toamnă:
Cum pregătim rețeta Ciorbiță de toamnă.
Se curăță legumele, se taie cuburi și și se călesc ușor în ulei de măsline. Se adaugă apă fierbinte și puțină sare și se lasă legumele să fiarbă 15-20 de minute.
Separat se fierbe și borșul pentru câteva clocote și se adaugă în ciorba colorată de legume, când acestea încep să se pătrundă.
Se potrivește gustul cu sare și piper, iar cu câteva minute înainte de a stinge focul, se bat două ouă, se amestecă cu puțină supă fierbinte și se adaugă în ciorbă, amestecând intens pentru a se crea franjuri. Se adaugă și leușteanul tocat mărunt, tot înainte de a stinge focul
Pentru un plus de aromă, după ce se temperează puțin delicioasa ciorbiță de toamnă, se mai adaugă puțin leuștean tocat.
Ciorbița de toamnă se poate servi cu smântână, sau simplă, iar dacă se dorește de post, nu se folosesc ouă.
Poftă bună!