Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține carne de pui, salvie, unt, lămâie, paște, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Colțunași cu unt și salvie".
Ce ne trebuie pentru Rețeta de colțunași cu unt și salvie:
Mod de preparare pentru Rețeta de colțunași cu unt și salvie
Pentru a pregăti aluatul de colțunași, se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă ouăle și se frământă un aluat ferm, ca și cel pentru paste.
Aluatul pentru colțunași se lasă la odihnit 15-20 de minute, apoi se întinde pa masa înfăinată, în foi subțiri. Cu un decupator inelar se decupează cerculețe din aluat. Cerculețele de aluat se vor lipi două câte doucă cu câte o linguriță de brânză răzuită, la mijloc, dar nu înainte de a le unge marginile cu ou. Marginile se vor presa cu degetele și răsuci ușor pentru a se lipi bine și a nu se desface în timpul fierberii.
Colțunașii cu brânză se fierb în apă clocotită cu puțină sare până se ridică la suprafață. Apoi se scurg și se așază pe platou.
Pentru sos de unt cu salvie, se pune untul la topit și se adaugă salvia tocată și coajă rasă de lămâie. Se amestecă bine să se aromatizeze cu salvia și se picură zeamă de lămâie până se obține gustul optim și consstența dorită. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Colțunașii cu brânză se vor servi cu acest sos delicios de unt aromatizat cu salvie.
Spor și poftă bună!