Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine pește, linte, dovleac, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Crema fericirii”.
Ingrediente pentru Rețeta Crema fericirii, o supă cremă de post delicioasă cu pește și dovleac:
Mod de preparare pentru Rețeta Crema fericirii, o supă cremă de post delicioasă cu pește și dovleac
Se curăță dovleacul și se taie în cuburi, se curăță legumele și se taie grosier. Se călesc în puțin ulei, ceapa și morcovul, apoi se lasă la fiert în multă apă, împreună cu dovleacul. Când încep să se pătrundă, se adaugă și lintea bine clătită cu apă rece. Se va ține cont că lintea se hidratează rapid, mărindu-și volumul de trei ori, deci în funcție de acest aspect se va adăuga apă. Se adaugă sare, eventual piper.
Legumele fierte se scurg și se trec prin blender împreună cu frunze de mentă, pentru un plus de aromă. Se asezonează și cu zeamă de lămâie și se diluează cu supa în care au fiert, până se ajunge la consistența dorită.
Supa cremă de linte cu dovleac se poate servi simplă, sau se pot adăuga cele două tipuri de pește.
Poftă bună!