Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Razvan si Dani, a pregătit o delicioasă salată de vară pe bază de vinete, ardei, dovlecei, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită ”Cuscrele".
Rețeta Cuscrele, cea mai delicioasă salată de vară - Ingrediente
Rețeta Cuscrele, cea mai delicioasă salată de vară - Mod de preparare
Vinetele și ardeii se coc., se curăță și se toacă mărunt.
Dovleceii se taie rondele de 1- ,5 cm, se așază pe grătarul cuptorului și se acoperă cu folie de aluminiu, iar sub grătar se așază o tavă. Se coc la 180-200 de grade pentru 15 minute. Se toacă mărunt și se amestecă cu vinetele și ardeii copți. Se adaugă maioneză și iaurt rezultând o delicioasă salată de vară.
Pâinea se stropește cu ulei de măsline și se tartinează cu brânza telemea amestecată cu frunze de busuioc. Se dă la cuptor la 200 de grade până se gratinează frumos.
Cu această pâine gratinată se servește salata de vară - Cuscrele.