Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă delicioasă cu legume de de vară pe care a denumit-o ”Dovlecei crocanți cu sos de vară".
Rețeta Dovlecei crocanți cu sos de vară - Ingrediente
Rețeta Dovlecei crocanți cu sos de vară - Preparare
Dovleceii se spală bine pe coajă, se taie în jumătăți, apoi în bastonașe și se presară cu sare. Se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a elimina din apă, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante. Se trec, apoi prin făină, prin ouă amestecate cu sare și piper și la final, prin pesmet amestecat cu parmezan. Se așază într-o tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 200 de grade pănă devin crocanți.
Pentru sos, se toacă ardeii copți și roșiile, se amestecă cu brânza topită, muștarul, maioneza și usturoiul pisat. Se asezonează cu sare și piper, iar cu acest sos delicios se servesc bastonașele de dovlecei.