Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine cartofi, carne de pui, muștar, smântână, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Friptură festivă de pui”.
Ingrediente pentru rețeta Friptură festivă de pui
Rețeta Friptură festivă de pui - Preparare
Se taie puiul în două, pe jumătate și se masează bine cu ulei de măsline, apoi se presară condimente peste el. Se așază într-o tavă unsă cu ulei de măsline și se dă la cuptor, la 175 de grade, până se rumenește bine la suprafață.
Cartofii bine spălați se fierb în în apă cu sare, fără a le curăța coaja. Apoi se scurg, se taie în jumătăți și se așază în tava cu puiul de la cuptor. Se presară peste ei sare și piper, iar printre ei se pun crenguțe de rozmarin și căței de usturoi. Se lasă la cuptor, alături de pui până capătă o crustă la exterior.
VEDEȚI ȘI Rețeta Cartofi franțuzești, sau cartofi la cuptor în straturi cu multe brânzeturi!
Sparanghelul se blanșează în apă cu sare și puțin bicarbonat, pentru 6-8 minute, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Se scurge și se trage ușor în unt.
Roșiile cherry se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, aromatizat cu usturoi.
Pentru sos, se amestecă cele două tipuri de muștar cu smântâna și un cățel de usturoi răzuit.
Toate aceste delicioase preparate se servesc împreună și chiar își merită denumirea de friptură festivă de pui.
Poftă bună!