Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă pe bază de carne de curcan cu gutui și alte ingrediente gustoase, denumită "Friptură fructată de curcan”.
Ce ne trebuie pentru rețeta Friptură fructată de curcan
Mod de preparare pentru rețeta Friptură fructată de curcan.
Pulpele de curcan se ung cu unt atât pe exterior cât și pe sub piele, întroducând ușor degetele. Se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Se înfășoară în hârtie de copt, apoi se împachetează în staniol și se dau la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 2 ore. Se mai poate adăuga alături de pulpele de curcan și o ceapă feliată și felii de mere, pentru un plus de aromă.
Între timp, se feliază gutuile și li se îndepărtează cotoarele. Feliile de gutui se presară cu zahăr fin și se caramelizează într-o tigaie încăpătoare, apoi se scot într-o tavă. Peste caramelul rămas în tigaie se adaugă puțin unt, puțină sare și se amestecă puțin pe foc.
Pulpele de curcat se scot din hârtia de copt și staniol, se ung cu acest caramel și se mai dau la cuptor câteva minute, până se rumenesc frumos.
Se servește delicioasa friptură fructată de curcan alături de feliile de gutui caramelizate și struguri.