Este o rețetă de Brioșe Red velvet cu o cremă delicioasă de brânză și decoruri în ton cu sărbătoarea iubirii.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Brioșe Red Velvet:
Pentru aluat de brioșe: 4 ouă 400 gr făină 400 gr zahăr 1 linguriță bicarbonat 1 linguriță praf de copt 1 lingurăde lămâie 10 gr cacao 125 gr unt 125 ml ulei 250 gr iaurt 1 praf de sare puțin gel roșu sau colorant alimentar Pentru cremă: 250 gr mascarpone 250 gr cremă de brânză tartinabilă vanilie un praf de sare Decor: bezele fructe proaspete figurine în formă de inimioareRețeta de Brioșe Red Velvet - Mod de preparare
Pentru prepararea blatului de brioșe red velvet, mixăm untul cu zahărul până devine spumos, adăugăm uleiul și omogenizăm, apoi adăugăm gălbenușurile și din nou omogenizăm. Încorporăm iaurtul și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Cernem făina împreună cu praful de copt și cacaua și le încorporăm, treptat, în compoziția pentru brioșe red velvet. Adăugăm și puțin colorant, apoi încorporăm, ușor, albușurile mixate cu un praf de sare. Porționăm compoziția în formele de brioșe unse cu puțin ulei și dăm formele la cuptorul încălzit, în prealabil, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Între timp, pregătim crema de brânză pentru a decora brioșele red velvet. Mixăm mascarponele cu crema de bănză și zahărul pudră, apoi adăugăm vanilie și un praf de sare și omogenizăm crema, apoi o dăm la rece până se răcesc brioșele red velvet.