Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine macrou afumat, mere, sfeclă roșie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Macrou îmbujorat”.
Rețeta Macrou îmbujorat - Ingrediente
Rețeta Macrou îmbujorat - Preparare
Răzuim hreanul. Merele se curăță de cotoare și se dau la cuptor pentru 10 minute, apoi se lasă la răcit și se taie în cuburi. Smochinele se taie în cuburi, alunele se tocaă la cuțit, iar sfecla roșie se curăță și se toacă cuburi, sau se dă pe răzătoarea mare. Macroul se curăță de oase și de piele și se mătrunțește.
Toate aceste ingrediente se amestecă cu mascarponele, care va fi puntea de legătură între ele rezultând o gustare perfectă. Se asezonează, la final, după gust, cu sare, piper și, opțional, cu zeamă de lămâie.