Este o rețetă de gogoși cu iaurt în aluat, celebrele gogoși cu lingura, dar foarte aromate și frumos decorate, în spiritul mărțișorului și al începutului de primăvară.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mărțișoare dulci:
Mod de preparare pentru rețeta Mărțișoare dulci
Pentru aluat de gogoși cu lingura, mixăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, adăugăm iaurtul și apa de trandafiri și omogenizăm compoziția. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie, din nou omogenizăm compoziția și o lăsăm la odihnit 15 minute.
Apoi, cu o lingură scufundăm din aluat în ulei încins și formăm gogoșile care se rumenesc frumos pe toate părțile și se ridică la suprafață, atunci când sunt coapte.
Pentru a îmita culorile mărțișorului, amestecăm zahătrul pudră cu puțin colorant roși și decorăm gogoșile cu acest amestec.
Sunt delicioase, aromate și de nerefuzat!