Este o rețetă de paste, pe cât de simplă și rapid de ăpreparat, pe atât de gustoasă și sățioasă, bună de servit la orice masă.
Ingrediente pentru Rețeta Penne Zburlite
400 gr penne rigate
250 gr salată rucola
150 gr gorgonzola
500 ml smântână dulce
100 gr parmezan
50 gr alune caju
sare și piper
mix de salate verzi, pentru servit
Mod de preparare pentru Rețeta Penne Zburlite
Mai întâi se prepară sosul de gorgonzola, pentru că restul ingredientelor vor fi scăldate în acesta.
Se pune smântâna la încălzit, iar la primul clocot, se adaugă gorgonzola și se amestecă până aceasta se topește. Apoi se adaugă rucola tocată mai mărunt și se asezonează sosul cu sare și piper.
Pastele se fierb al dente, se scurg și se adaugă în acest sos.
Deasupra se adaugă parmezan răzuit și alune caju, tocate grosier.
Delicioasele paste cu sos de gorgonzola se pot servi cu un mix de salate verzi, pentru un plus de prospețime.
Poftă bună!