Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de vară, pe bază de pepene roșu, pepene galben, brânză telemea, frișcă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Pepene roșu cu înghețată de brânză".
Rețeta Pepene roșu cu înghețată de brânză - Ingrediente
Rețeta Pepene roșu cu înghețată de brânză - Mod de preparare
Mai întâi se prepară înghețata de brânză. Trebuie să avem grijă ce tip de brânzeturi alegem, pentru a obține o înghețată cremoasă și foarte puțin sărată. Alegem o telemea ușor sărată, pe care o dăm pe răzătoare și o amestecăm cu o cremă de brânză tartinabilă, de exemplu o cremă de brânză cu smântână. Trecem apoi amestecul prin sită, pentru a deveni fin și cremos. Mixăm frișca lichidă până devine fermă și o amestecăm cu brânzeturile, apoi punem totul într-o formă de chec pe care o dăm la congelator până capătă consistență de înghețată. Ca și la înghețata clasică, putem amesteca în ea la intervale de 30 de minute, pentru a deveni cremoasă.
Servim pepenele roșu, feliat frumos în diferite forme, alături de pepenele galben și 2-3 cupe din înghețata delicioasă de brânză, presărate cu alune de pădure.