Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă gustare de toamnă pe bază de pere, sunca, branza, migdale, dar şi alte ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o "Pere Romantice”.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Pere Romantice:
pere nu foarte coapte șuncă din Carpați puțină miere brânză nobilă cu mucegai fulgi de migdale zeamă de lămâie 200 gr zahăr 1 ceașcă apăMod de preparare pentru rețeta Pere Romantice
Perele se spală, se taie în două, transversal și li se îndepărtează partea cu semințe.
Din zahăr cu zeamă de lămâie și apă se fierbe un sirop consistent în care se scufundă perele pentru 10 minute.
Feliile de șuncă se ung cu puțină miere și se dau la cuptor pentru câteva minute, atât cât să se rumenescă și să se caramelizeze frumos.
Perele se scot din sirop, se scurg bine și se umplu cu brânza nobilă, apoi se presară fulgi de migdale peste ele.