Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru sfârșitul de săptămână un desert delicios cu prune, gutui, dar şi alte ingrediente, denumit "Perle de toamnă”.
Ce ne trebuie pentru rețeta de desert Perle de toamnă:
Cum preparăm rețeta de desert Perle de toamnă
Pentru a pregăti aluat de gogoși cu lingura, că de fapt acesta este deliciosul desert, se mixează ouăle cu puțină sare și zahărul, se adaugă smântâna, vanilia și răzătura de gutui scursă puțin și se omogenizează compoziția. Apoi se încorporează făina. Aluatul pentru gogoși cu lingura se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi, cu ajutorul a două lingurițe se ia din el și se scufundă în uleiul încins. Se lasă gogoșelele să se rumenească pe toate părțile și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Pentru sosul de prune, se spală prunele și se taie în cuburi.
Se caramelizează zahărul și când este tot topit, se adaugă prunele și se amestecă bine până rezultă un sos mai fluid. Se adaugă ciocolata amăruie, răzuităm se omogenuzează și se stinge focul.
Gogoșelele se servesc cu acest delicios sos de prune.
Spor și poftă bună!