Interesant este sosul pe bază de maioneză, iaurt, hrean și mere coapte, ce va înnobila gustul pieptului de rață.
Ingrediente pentru Rețeta Piept de rață viscolit
Mod de preparare pentru Rețeta Piept de rață viscolit
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar fără a străpunge pielea până la carne. Se condimentează cu sare și se rumenește într-o tigaie unsă cu ulei, mai întâi pe partea cu piele, apoi și pe cealaltă, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se continuă prepararea lui la cuptor pentru 15 minute, așa încât să rămână roze la interior.
Pentru sos, se coc merele curățate, apoi se pasează obținând un piure dulce-acrișor. Se amestecă în cantități egale, maioneză cu iaurt grecesc, apoi se adaugă, după gust, hrean răzuit, sau pastă de hrean și piureul de mere. Se adaugă și puțină ceapă roșie tocată fin, dar și verdeața preferată.
Pieptul de rață se servește cu acest delicios sos și crostini.