Este o plăcintă sărată ușor de preparat și foarte delicioasă, mai ales servită cu sos de roșii și ceapă caramelizată!
Rețeta Plăcinta lui Moș Crăciun - Ingrediente:
Rețeta Plăcinta lui Moș Crăciun - Preparare
Brânzeturile se dau pe răzătoare și se amestecă cu smântâna și ouăle bine bătute.
Foile de plăcintă se ung un puțină untură între ele și se așază în grupuri de câte două, se umplu Se așază primele foi în tavă, se întinde compoziție de brânză peste ele, apoi alte foi și se strâng sub formă de acordeon cu brânza în interior.
Plăcinta cu brânză pentru Moș Crăciun astfel formată se coace la 180 de grade pentru 45 de minute.
Între timp, se prepară un sos delicios. Se călesc în puțin ulei de măsline, ceapa cu usturoiul și baconul, tocate mărunt. Se adaugă zahărul brun și se amestecă, iar când acesta se topește, se adaugă oțetul balsamic. Apoi se adaugă roșiile cherry decojite și tocate, puțin ardei iute, sare și piper. La final, se presară fisctic, pentru un plus de gust și pentru a avea ceva crocant.