Este o plăcintă combinată, cu puțin stil din Moldova, puțin din Transilvania și din Țara Românească.
Ingrediente pentru Rețeta Plăcinta Unirii:
Cum se prepară delicioasa rețetă Plăcinta Unirii
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea și se toarnă, treptat, apa caldă și oțetul, amestecând până se obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios și ușor de întins. Aluatul se întinde, cu ajutorul sucitorului, pe masa înfăinată, într-o foaie subțire. Se unge foaia de aluat cu untură și se rulează, sau se împachetează în patru și se dă la frigider până se întărește untura dintre foi.
Pentru umplutură, se amestecă cele două tipuri de brânză cu smântâna și se încorporează 6 ouă.
Aluatul se împarte în 5-6 părți care se întind în foi subțiri și lungi de dimensiunea tăvii de aragaz. Peste foi se întinde crema de brânză și se rulează. Rulourile de plăcintă cu brânză se așază în tava de aragaz, unul lângă altul.
Se amestecă cele ăatru ouă rămase cu un praf de sare și laptele și se toarnă peste rulourile de plăcintă cu brânză din tavă.
Plăcinta Unirii se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze, se porționează și se pudrează ușor cu zahăr pudră.