O armonie de gusturi și culori de toamnă într-o Rețetă de paste cu sfeclă roșie și sos de dovleac dovleac.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de paste cu sfeclă roșie și sos de dovleac dovleac:
Rețetă de paste cu sfeclă roșie și sos de dovleac dovleac - Preparare
Pentru a prepara paste cu sfeclă roșie, se prepară un aluat clasic de paste, din făină, ouă și sare, în care se adaugă o sfeclă mică, fiartă și blenduită. Aluatul se va întinde într-o foaie subțire, pe masa înfăinată și se va tăia în fâșii precum cele de tagliatelle. Pastele astfel realizate se pun la uscat, apoi se fierb în apă clocotită cu sare.
Cât timp pastele stau la uscat, se prepară sosul de dovleac plăcintar. Prunele se pun la hidratat în apă călduță. Prazul se toacă mărunt și se călește în ulei din semințe de dovleac până se înmoaie. Se adaugă ardeii curățați și tocați, precum și dovleacul curățat și dat pe răzătoare. Se amestecă ingredientele pe foc până se pătrund bine și rezultă o pastă. Se mai adaugă și apă călduță, sau supă de legume, pentru a căpăta consistență de sos. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Pastele cu sfeclă roșie se scurg și se adaugă în sos, împreună cu prunele hidratate, în care se introduc nuci, pentru un plus de gust, dar și pentru a avea ceva crocant. Totul se presară cu semințe de dovleac.
Poftă bună!