Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă de desert pe bază de bezea, fructe de pădure, pop corn, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită ”Pufoșenia".
Ingrediente pentru rețeta Pufoșenia
Cum se prepară rețeta de desert Pufoșenia
Albușurile se spumează cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până se transformă într-o bezea foarte fermă.
Frișca naturală se mixează până devine consistentă și se adaugă în ea gelatina topită în puțină apă. Se amestecă, apoi cu bezeaua de albușuri.
Fructele se pasează, apoi se trec prin sită și se încorporează în compoziția de albușuri cu frișcă. Predominantă va fi zmeura pentru că este mai aromată și mai frumos colorată. Se păstrează din fructe și pentru decor.
Compoziția pentru desertul Pufoșenia se pune în cupe mari de sticlă, iar acestea se dau la frigider.
Se prepară pop corn care se glazurează cu ciocolata topită împreună cu untul de arahide. Cu acest pop corn glazurat, precum și cu fructele oprite se va decora deliciosul desert Pufoșenia.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Spumă de căpșuni!