Este o rețetă simplă, al cărei mod de preparare ne trimite cu nostalgie la anii copilăriei.
Ingrediente:
Mod de preparare
Se aleg două sticle care să încapă bine în interiorul puilor și se umplu cu apă. Se adaugă în sticle și crenguțele de rozmarin și cele de salvie și se așază într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.
Puii se masează cu ulei de măsline și cu sare și se așază pe sticlele umplute. Se introduc la cuptor și se lasă la200 de grade până când sunt bine rumeniți. Spre final, puii se glazurează cu puțină miere diluată cu puțină apă, pentru a deveni lucioși și a se colora frumos. Crenguțele de salvie și rozmarin din interiorul sticlei se vor infuza bine în timpul tratamentului termic și vor aromatiza plăcut carnea de pui.
Pentru garnitură, se fierbe orezul negru în apă cu sare și se adaugă unt pentru un plus de cremozitate.
Pentru servit, se mai prepară un sos din chefir cu bucăți de căpșuni, fructe ce simbolizează iubirea, dar se mai prepară și o salată simplă, pentru un plus de prospețime.
Este o rețetă simplă, al cărei mod de preparare ne trimite cu nostalgie la anii copilăriei.
Spor și poftă bună!