Este o minunată prăjitură cu foi crocante de bezea și o cremă aromată, foarte delicioasă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de prăjitură Pupici cu vanilie:
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de prăjitură Pupici cu vanilie.
Pentru blaturi, două la număr, se mixează albușurile, presărate cu sare, până devin spumoase. Apoi, se adaugă zahărul, treptat și mixăm bine până se topește zahărul și bezeaua este foarte fermă. Încorporăm miezul de nucă măcinat fin și împărțim compoziția în două. Coacem două blaturi de 25/35 cm, în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
Pentru cremă, frecăm gălbenușurile cu puțină sare, adăugăm zahărul, făina și laptele, omogenizăm compoziția și o fierbem amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. O lăsăm să se răcească, apoi o spumăm împreună cu untul moale, frecat cu 30 gr zahăr vanilinat și adăugăm esența de vanilie și coaja de lămâie răzuită.
Întindem crema între foile de bezea, răcite și o dăm la rece pentru cel puțin o oră înainte de a o porționa.
Spor și poftă bună!