Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă pe bază de pește cu humus, masline, foietaj, dar şi alte ingrediente, pe care a denumit-o " Somon boieresc”.
Ce ne trebuie pentru rețeta Somon boieresc:
Rețeta Somon boieresc - Mod de preparare
Năutul se fierbe, se lasă să se răcească și se freacă cu ulei de măsline, apoi se amestcecă cu ceapă roșie tocată mărunt, măsline, mărat tocat și zarganul dezosat și tăiat în cuburi.
Foietajul se întinde pe masa de lucru, se unge cu ou și se presară din belșug cu susan. Apoi se taie în fâșii, se întorc fâșiile invers, cu susanul în jos și se rulează de la un capăt, sau de la ambele capete spre interior. Se așază în tavă și se coc la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Somonul se prepară la cuptor asezonat cu sare, piper și zeamă de lămâie.
VEDEȚI ȘI Rețeta Somon la cuptor, cu garnitură de cartofi și spanac!
Bărcuțele din foietaj se ung din belșug cu pasta de năut și zargan, iar deasupra se vor așeza fileurile de somon.
Un adevărat răsfăț culinar cu mult pește!