Este un tort mare, ca de sărbătoare, însă ingredientele se pot adapta în funcție de cât consideră fiecare că este suficient pentru a-și delecta familia. Iar un aspect important este acela că foile de tort nu conțin făină, doar ouă, zahăr și cacao.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de Tort Carmelo:
Cum preparăm rețeta celui mai delicios Tort Carmelo?
Pentru foile cu cacao, patru la număr, mai întâi se separă albușurile de gălbenusuri.
Albușurile se spumează cu 325 gr de zahăr. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și 325 gr de zahăr. Apoi se amestecă cele două compoziții și se încorporează cacaua.
În tava cuptorului de aragaz tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie din compoziția pentru foi de tort în grosime de 1 cm. Vor rezulta astfel patru foi care se coc pentru 15 minute, la 190 de grade. Foile se lasă la răcit, apoi se decupează cu inelul de la forma de tort de 28 cm.
Pentru crema de mascarpone, se spumează mascarponele cu zahărul și un praf de sare, apoi se amestecă cu frișca bătută.
Pentru crema de caramel sărat, se caramelizează zahărul împreună cu apa până capătă culoarea chihlimbarului, Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă bine până se omogenizează, apoi se adaugă untul tăiat în bucăți mici și din nou se amestecă până se omogenizează crema. la final se adaugă sarea, după gust.
Se lasă crema de caramel sărat să se tempereze, apoi se asamblează deliciosul tort Carmelo.
Ajutându-ne de forma de tort cu inel detașabil, cel cu care am decupat foile, asamblăm tortul Caramelo. Așezăm prima foaie de caco la bază, o ungem cu 1/4 din crema caramel, apoi întindem 1/4 din crema de mascarpone. Urmează a doua foaie cu cacao, iar caramel, mascarpone și tot așa, rezultând patru straturi uniforme de foi cu delicioasele creme deasupra.
Din resturile de foi rămase după decupare, realizăm mici cubulețe cu care decorăm deliciosul Tort Carmelo, deasupra.
Este o rețetă de restaurant cu care ne putem delecta familia în weekend.