Culoare și savoare într-un preparat mult adorat, simplu și de mare efect: Rețeta Ratatouille.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ratatouille:
Cum se procedează pentru a prepara Rețeta Ratatouille
Legumele se spală și se curățăm după caz, apoi se taie în cuburi micuțe, de dimensiuni aproximativ egale. Roșiile cherry se pot lăsa întregi, dacă nu sunt prea mari.
Usturoiul se curăță și se dă pe răzătoare.
Legumele se targ ușor în unt, separat pentru a-și păstra gustul și culoarea. Nu se țin mult, doar atât cât să capete luciu și să rămân al dente.
Se asezonează cu sare și piper, se amestecă într-un vas, sau se așază frumos pe culori. Și pentru că suntem în plin sezon al dovleacului, se pot adăuga și cuburi de dovleac copt.
Se prepară și un sos din bulion cu usturoi și ulei de măsline, cu care se vor servi delicioasele și coloratele legume.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, vedeți și Rețeta Super ratatouille cu icre de câmp!