Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să ne delectăm cu o delicioasă rețetă de plăcintă cu carne de vită și multe legume de sezon.
Ingrediente pentru rețeta de plăcintă cu carne de vită:
Rețeta Plăcintă cu carne de vită - Mod de preparare
Carnea de vită se pune la fiert în apă cu sare. se adaugă și din legume, pentru un plus de gust, dar și pentru a realiza o delicioasă supă. După fierbere, carnea se lasă la temperat și se toacă în cubulețe.
Se călește ceapa în puțin ulei, se adaugă restul legumelor tocate cubulețe și după ce sunt bine pătrunse, se adaugă carnea. Se adaugă și puțin bulion, sare și piper după gust și pătrunjel verde.
Când amestecul de ingrediente este răcit se rulează în aluatul foietaj, se unge cu ou și se coace delicioasa plăcintă cu carne de vită la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Între timp se prepară un sos din sfeclă coaptă sau fiartă, pasată și amestecată cu maioneză, pastă de hrean și pătrunjel verde. Cu acest delicios și frumos colorat sos, se servește minunata plăcintă cu carne de vită.