Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit cea mai bună pâine de casă, cu parmezan, nuci pecan și mult chimen, pe care a denumit-o "Pâine veselă".
Ingrediente pentru rețeta de pâine veselă
Mod de preparare pentru rețeta Pâine veselă
Pentru prepararea aluatului de pâine, mai întâi se desface drojdia amestecată cu zahărul în puțină apă caldă și se lasă la activat până își dublează volumul.
Se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se pune acolo drojdia activată, apoi se toarnă, treptat, apa caldă, uleiul și se amestecă cu făina. Se adaugă și sarea, parmezanul, câteva nuci pecan și se frământă un aluat ferm care se lasă la crescut timp de aproximativ o oră. Apoi se modelează din el mici pâinici ca niște chifle, se ung cu puțină făină amestecată cu apă și se presară chimen din belșug. Se lasă pâinicile să se mai dezvolte aproximativ 30 de minute, apoi se coc la foc mediu până se rumenesc frumos. Pentru a nu se usca în cuptor, vlăduț ne sfătuiește să aruncăm o ceașcă de apă la baza cuptorului încins, pentru a crea aburi.
Pentru servit se amestecă crema de brânză cu frunze rupte de busuioc, cu bucățile mici de castravete, bucăți de ananas și fistic. Pâinicile se feliază și se servesc cu această cremă de brânză delicioasă.
Pentru mai multe detalii și ponturi, urmăriți și videoclipul de prezentare a rețetei!
Din aceeași categorie de rețete de pâine, puteți încerca și această rețetă de Pâine umplută cu cartofi copți și un fondue delicios.