Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un nou desert delicios denumit "Pupici de la bunici"
Ingrediente pentru rețeta Pupici de la bunici
Mod de preparare pentru rețeta Pupici de la bunici
Cernem făina într-un vas încăpător. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia dizolvată în puțin lapte cald și o lingură de zahăr. Lăsăm drojdia să se activeze, timp în care frecă, gălbenușurile cu un praf de sare și restul de zahăr. Le adăugăm peste drojdie și turnăm lapte cald, aromatizat cu puțin șofran, amestecând totul cu făina din vas. Aluatul obținut îl lăsăm să se dezvolte 30 de minute, timp în care pregătim umplutura.
Măcinăm miezul de nucă și alunele și le fierbem pe foc cu laptele și zahărul până obținem o pastă consistentă.
Întindem aluatul în foi de 0,5 cm, le ungem cu ump,utura și le rulăm foarte strâns. Tăiem rondele din rulouri, de 7-8 cm grosime și le așezăm orizontal în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute. Se coc delicioși Pupici de la bunici la 170-180 de grade pentru 30 de minute plus 10 minute la 160 de grade.
Sfatul liu Vlăduț este să aruncăm în cuptor o ceașcă de apă pentru a crea a buri și a se coace melcișorii uniform.
Când se răcesc, se glazurează cu zahăr pudră amestecat cu lapte și cu bezele sfărâmate.
Pentru mai multe detalii, vizionați videoclipul de mai sus!