Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de Rulouri cu vinete, un preparat cu influiențe grecești pe bază de vinete, brânză feta, roșii, iaurt grecesc, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ingrediente
Mod de preparare
Vinete decojite și tăiate ăn felii de 4-5 cm, se condimentează cu sare și ulei de măsline aromatizat cu usturoi și oregano. Se dau la cuptor pentru câteva minute la temperatura de 200 de grade.
Se decupează aluatul foietaj în fâșii, se așază felii de bacon ușor trase la tigaie, felii de vinete, se presară brânză feta, oregano, usturoi și pătrunjel verde și se rulează. Se ung rulourile cu ou, se presară condimente și se reazoizează niște grilaje din cașcaval ras. Se dau rulourile cu vinete la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade.
Se servesc cu un iaurt grecesc și roșii cherry.