Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă supă de vară cu puține ingrediente, bună de savurat atât caldă cât și rece, pe care a denumit-o ”Supă veselă”.
Ingrediente pentru rețeta Supă veselă
Mod de preparare pentru rețeta Supă veselă
Se spală păstăile de fasole galbenă, se curăță de capete și se rup în două sau trei, în funcție de mărime.
Se curăță morcovul și rădăcina de pătrunjel și se taie în bastonașe aproximativ egale cu păstăile de fasole.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Se pune un vas cu 3 l de pă la fiert șu se adaugă legumele. Se lasă să fiarbă până se pătrund, apoi se adaugă caisele și roșiile și se mai lasă să fiarbă până se întrepătrund bine gusturile. Se asezonează cu sare, eventual puțin piper.
După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Este o delicioasă supă de vară cu puține ingrediente, ce se poate servi atât caldă, cât și rece, de la frigider.