Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit rețeta "Tăiței cu varză moțată", un preparat delicios, mai ales servit cu crispy bacon.
Ingrediente pentru rețeta Tăiței cu varză:
1 varză albă, proaspătă 400 gr papardele 1 ceapă roșii ulei de măsline 400 gr bacon sare și piper boia de ardei ardei iute roșii cherryMod de preparare pentru rețeta Tăiței cu varză
Ceapa tocată solzișori se călește în ulei de măsline, apoi se adaugă varza tocată de forma papardelelor. Se călește și varza, împreună cu ceapa, nu mai mult de 15 minute.
Între timp, se fierb pastele în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se adaugă peste varza călită, înainte de stingerea focului. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei.
Pentru a prepara crispy bacon, feliile de bacon se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, iar peste ele se așază altă hârtie de copt și altă tavă și se dau la cuptor pentru 30-40 de minute la 150 de grade.
Se servesc tăițeii cu varză, decorați cu rondele de ardeiiute, dacă se doresc picanți, alături de crispy bacon, roșii cherry și brânză feta.
Acești tăiței cu varză moțată au svsntsjul că pot fi serviți și într-o zi de post, excluzând baconul și brânza.