Antena Căutare
Logo show

Reţeta Zilei: Vinete rebele - un preparat delicios de post

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de post pe bază de vinete, pe care a denumit-o "Vinete rebele".

Ingrediente pentru rețeta Vinete rebele 

3-4 vinete  1 legătură salvie 1-2 legături de ceapă verde 1 legătură de mărar 1 ardei gras, roșu 1 ardei gras galben 300 gr fasole verde 150-200 gr maioneză din muștar 1 cățel de usturoi zeamă de lămâie sare

Mod de preparare pentru rețeta Vinete rebele 

Vinetele, coapte și tocate, se amestecă cu maioneza de muștar. Salvia se trage la tigaie, apoi se scoate pe prosoape absorbante, se lasă săse tempereze, se toacă și se amestecă cu vinetele. Se adaugă ceapa verde și mărarul, tocate mărunt, un cățel de usturoi răzuit și se asezonează gustul cu sare și zeamă de lămâie.

Ardeii se curăță și se taie bastonașe de dimensiunea păstăilor de fasole, apoi se trag la tigaie împreună cu fasolea verde, atât cât să rămână crocante și se asezonează cu sare. Se sevesc în buchețele alături de vinetele rebele și felii de pâine.

Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta  de salată de vinete combinată cu ciuperci și alte ingrediente.

Miercuri, 03.04.2019, 08:50
x