Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de post pe bază de vinete, pe care a denumit-o "Vinete rebele".
Ingrediente pentru rețeta Vinete rebele
Mod de preparare pentru rețeta Vinete rebele
Vinetele, coapte și tocate, se amestecă cu maioneza de muștar. Salvia se trage la tigaie, apoi se scoate pe prosoape absorbante, se lasă săse tempereze, se toacă și se amestecă cu vinetele. Se adaugă ceapa verde și mărarul, tocate mărunt, un cățel de usturoi răzuit și se asezonează gustul cu sare și zeamă de lămâie.
Ardeii se curăță și se taie bastonașe de dimensiunea păstăilor de fasole, apoi se trag la tigaie împreună cu fasolea verde, atât cât să rămână crocante și se asezonează cu sare. Se sevesc în buchețele alături de vinetele rebele și felii de pâine.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta de salată de vinete combinată cu ciuperci și alte ingrediente.