Reţeta zilei! Vlăduț ne propuneo rețeta „Aripioare românești”, o combinație delicioasă între aripioare și legume la cuptor, servite cu o garnitură de orz cu șofran.
Ingrediente pentru rețeta Aripioare românești
Mod de preparare pentru rețeta Aripioare românești
Ardeii și ceapa se curăță și se feliază în patru, apoi se așază într-o tavă de cuptor, împreună cu cățeii de usturoi.
Aripioarele, asezonate cu sare, piper și coajă rasă de lămâie și stropite cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, se așază peste patul de legume. se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 30-40 de minute, apoi se lasă neacoperită pentru câteva minute, așa încât aripioarele să se rumenească. La final se presară mult leuștean tocat.
Pentru garnitura de orz, se călește o ceapă tocată mărunt, în puțin ulei încins, apoi se adaugă orzul și se amestecă bine să se învăluie în ulei. Se stinge cu vinul, apoi se completează cu supa de legume cu șofran și se lasă la fiert, acoperit și la foc mic, până este bine hidratat.
Se servesc delicioasele aripioare românești cu legume la cuptor și garnitura de orz.