Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Caponata, un preparat itașlian pe bază de vinete și alte legume.
Ingrediente pentru rețeta Caponata
Mod de preparare pentru rețeta Caponata
Usturoiul se curăță și se transformă în mujdei cu sare și ulei de măsline. Vinetele se curăță, se taie în cuburi și se trag la tigaie în baie de ulei, la foc iute, doar pentru 1-2 minute. Se scot apoi pe un ștergar absorbant. Ardeii se curăță și se taie cuburi, apoi se trag ușor la tigaie în puțin ulei încins. Se adaugă și capaerele. Separat se trag la tigaie cuburi cu 1-2 căței de usturoi și multe frunze de busuioc. Frunzele de busuioc se vor adăuga în două tranșe, oparte odată cu roșiile și o parte la final, pentru a li se păstra aroma și prospețimea Toate aceste ingrediente se amestecă, apoi și se adaugă măslinele. Se sevește delicioasa Caponata cu pâine prăjită și brânză sărată.