Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă: "Friptură fermecată", din pulpă de porc, pe care a asortat-o cu niște cartofi dulci, copți, dar și o salată plină de culoare și savoare.
Ingrediente pentru rețeta Friptură fermecată
Mod de preparare pentru rețeta Friptură fermecată
Carnea de porc se ține câteva ore într-un baiț pregătit cu puțin usturoi, sare, piper,ulei, mirodenii, vin roșu, sau în baițul pe care îl preferă fiecare. Apoi, se scurge, se presară cu sare și piper și se așază în tava unsă, împreună cu jumătăți de cartofi, presărați și ei cu sare și piper, iar din loc în loc se pun căței de usturoi necurățați. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru o oră și aproximativ 30 de minute. Spre final, se înlătură folia și se lasă friptura și cartofii să se rumenească. Peste cartofi se rade și un strat de cașcaval.
Ceapa se taie fâșii și se călește în ulei până își schimbă culoarea. Se presară cu sare și puțin zahăr brun și se stropește cu câțiva stropi de oțet balsamic. Aceasta se va așeza peste carnea de porc în timpul servirii.
Din sfecla roșie dată pe răzătoare, cu puțin hrean și rucola se prepară o salată cu care se servește delicioasa Friptură fermecată.
Poftă bună!