Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Paradisul puilor, un preparat delicios și aspectuos cu orez și pui.
Ingrediente pentru rețeta Paradisul puilor
Mod de preparare pentru rețeta Paradisul puilor
Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper și se dau la cuptor într-o tavă cu ulei, până se rumenesc.
Ficățeii de pui se taie în cuburi mai mici și se trag la tigaie în ulei, asezonați cu sare și piper. Când sunt ușor rumeniți, se adaugă ciupercile tăiate cuburi, iar peste un timp, boabele de porumb și totul se asezonează cu cimbru, sare și piper, dacă mai necesită.
Ouăle se prepară omletă, apoi se taie în cuburi ca restul ingredientelor.
Orezul se fierbe în modul clasic, fie în apă, fie în supă de pui sau de legume, dacă avem. După ce este bine hidratat se amestecă cu restul ingredientelor, iar acest amestec se așază într-o tavă rotundă, cu pereți detașabili. Peste acest amestec de orez cu ficăței de pui și ciuperci se vor așeza aripioarele de pui rumenite, iar deasupra se va rade parmezan. Se dă tava la cuptor până când preparatul nostru denumit Paradisul puilor este frumos gratinat. Se lasă să se tempereze, se înlătură inelul detașabil al tăvii, se decorează cu crenguțe de cimbru și evantaie din parmezan și ne von delecta atât papilele cât și privirea cu un preparat delicios cu aspect de tort.
Poftă bună!