Antena Căutare
Logo show

Reţeta zilei! Vlăduț gătește "Piept de rață călător", un preparat cu ingrediente specifice mai multor țări

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție, delicioasa rețetă Piept de rață călător, o combinație perfectă între piept de rață, spaetzle și salată.

Ingrediente pentru rețeta Piept de rață călător

  • 1 kg piept de rață cu piele și grăsime
  • sare
  • 250 g spaetzle
  • 50 g fistic
  • 250 g smochine
  • puțin unt
  • 1 lingură miere
  •  250 g salată de câmp
  • 1 buc. sfeclă roșie
  • ulei de măsline
  • oțet
  • brânză brie pentru servit
  • semințe de rodie pentru decor
  • Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață călător

    Se așază pieptul de pui pe partea cu piele într-o tigaie rece, dar nu înainte de a cresta pielea din loc în loc până aproape de carne. Se rumenește pentru 5 minute pe partea cu piele, apoi încă 5 minute pe cealaltă parte, condimentat doar cu sare. Apoi se păstrează acoperit până în momentul servirii când se va felia frumos.

    Smochinele se taie jumătăți, se ung cu miere și se rumenesc ușor la cuptor pentru câteva minute.

    Spaetzlele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se trag la tigaie în grăsimea de la rață, adăugând și puțin unt, dacă nu este grăsime suficientă. Apoi se presară peste ele fistic măcinat,

    Sfecla roșie se curăță și se dă crudă pe răzătoare, apoi se asezonează cu sare, ulei de măsline și oțet, după gust. La fel se va asezona și salata verde.

    Se servește deliciosul Piept de rață călător alături de toate aceste preparate și niște brânză brie care se potrivește cu smochinele, dar și niște semințe de rodie, pentru un contrast de gust și culoare.

    Miercuri, 05.09.2018, 08:51
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. 5 sfaturi last minute ca să arătăm și să ne simțim bine de sărbători

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. 5 sfaturi last minute ca să arătăm și să ne simțim bine de sărbători

    Logo show Marti, 23.12.2025, 11:17
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Cum privim singurătatea în perioada sărbătorilor

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Cum privim singurătatea în perioada sărbătorilor

    Logo show Marti, 23.12.2025, 11:12
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Decorațiuni de Crăciun din lut polimeric! Idei creative pentru acasă

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Decorațiuni de Crăciun din lut polimeric! Idei creative pentru acasă

    Logo show Marti, 23.12.2025, 10:56
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Cum protejăm animalele de companie de zgomotele puternice de sărbători

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Cum protejăm animalele de companie de zgomotele puternice de sărbători

    Logo show Marti, 23.12.2025, 10:12
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Trucuri pentru o digestie ușoară de sărbători

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Trucuri pentru o digestie ușoară de sărbători

    Logo show Marti, 23.12.2025, 09:05
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: Taurii se fac remarcați prin seriozitate

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: Taurii se fac remarcați prin seriozitate

    Logo show Marti, 23.12.2025, 08:56
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. La mulți ani, Ana Maria!

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. La mulți ani, Ana Maria!

    Logo show Marti, 23.12.2025, 08:53
    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Cum îți gestionezi bugetul de sărbători fără excese

    Super Neatza, 23 decembrie 2025. Cum îți gestionezi bugetul de sărbători fără excese

    Logo show Marti, 23.12.2025, 08:50
    Power Couple România - La bine și la greu | Sandra Izbașa și Răzvan Bănică: Cel mai important e să fi bun în cuplu!

    Power Couple România - La bine și la greu | Sandra Izbașa și Răzvan Bănică: Cel mai important e să fi bun în cuplu!

    Logo show Luni, 22.12.2025, 23:59
    Chefi la cuțite | Sezonul 16, 22 decembrie 2025. Iată cine sunt semifinaliștii din acest sezon! Au fost eliminări surpriză!

    Chefi la cuțite | Sezonul 16, 22 decembrie 2025. Iată cine sunt semifinaliștii din acest sezon! Au fost eliminări surpriză!

    Logo show Luni, 22.12.2025, 23:55
    Chefi la cuțite | Sezonul 16, 22 decembrie 2025. Chefii au degustat preparatele concurenților de la ultima probă individuală

    Chefi la cuțite | Sezonul 16, 22 decembrie 2025. Chefii au degustat preparatele concurenților de la ultima probă individuală

    Logo show Luni, 22.12.2025, 23:28
    Chefi la cuțite | Sezonul 16, 22 decembrie 2025. Irina Fodor a anunțat tema de la proba individuală: Signature dish

    Chefi la cuțite | Sezonul 16, 22 decembrie 2025. Irina Fodor a anunțat tema de la proba individuală: Signature dish

    Logo show Luni, 22.12.2025, 23:20
    x