Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție, delicioasa rețetă Piept de rață călător, o combinație perfectă între piept de rață, spaetzle și salată.
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață călător
1 kg piept de rață cu piele și grăsime sare 250 g spaetzle 50 g fistic 250 g smochine puțin unt 1 lingură miere 250 g salată de câmp 1 buc. sfeclă roșie ulei de măsline oțet brânză brie pentru servit semințe de rodie pentru decorMod de preparare pentru rețeta Piept de rață călător
Se așază pieptul de pui pe partea cu piele într-o tigaie rece, dar nu înainte de a cresta pielea din loc în loc până aproape de carne. Se rumenește pentru 5 minute pe partea cu piele, apoi încă 5 minute pe cealaltă parte, condimentat doar cu sare. Apoi se păstrează acoperit până în momentul servirii când se va felia frumos.
Smochinele se taie jumătăți, se ung cu miere și se rumenesc ușor la cuptor pentru câteva minute.
Spaetzlele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se trag la tigaie în grăsimea de la rață, adăugând și puțin unt, dacă nu este grăsime suficientă. Apoi se presară peste ele fistic măcinat,
Sfecla roșie se curăță și se dă crudă pe răzătoare, apoi se asezonează cu sare, ulei de măsline și oțet, după gust. La fel se va asezona și salata verde.
Se servește deliciosul Piept de rață călător alături de toate aceste preparate și niște brânză brie care se potrivește cu smochinele, dar și niște semințe de rodie, pentru un contrast de gust și culoare.