Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Sărmăluțe în foi de viță", un deliciu de nerefuzat.
Ingrediente pentru rețeta de Sărmăluțe în foi de viță
Mod de preparare pentru rețeta de Sărmăluțe în foi de viță
Foile de viță se opăresc în apă clocotită cu sare și se lasă la scurs.
Ceapa se curăță, se toacă solzișori si se călește în ulei încins. Se adaugă orezul și se amestecă până începe să înflorească, apoi se stinge focul și se lasă la răcit. Se adaugă verdeața tocată, carnea, sare și piper și se amestecă bine toate ingredientele, apoi se asamblează sarmalele în foile de viță și se așază în oală, sub formă de horă, în straturi alternând cu straturi de bulion.
Se completează cu apă până sunt ușor acoperite și se fierb pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la foc încet, acoperite.
Se servesc cu un iaurt acrișor și cu mămăliguță.
Spor și poftă bună!