Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine mușchi de porc, cașcaval, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Șnițel năzdrăvan"".
Ingrediente:
Nușchiulețul de porc se feliază în medalioane subțiri care se aplatizează cu ciocanul de șnițele și se condimentează cu sare și piper. Se trec prin făină, ouă amestecate cu sare și piper, apoi prin pesmet și se rumenesc în baie de ulei încins.
Cartofii se fierb în apă cu sare și puțin zahăr brun, apoi se scurg, se curăță și se taie cuburi. Se amestecă cu mere tăiate cuburi, castraveciori tocați cuburi, chives tocat rondele mici, svaițerul tăiat tot cuburi, brânză tartinabilă, muștar și maioneză și va rezulta o delicioasă salată. Se mai asezonează gustul și cu zeamă de la castraveciori.Totul se servește cu salată verde amestecată cu sfeclă roșie murată.
Poftă bună!