Rețeta zilei! Vlăduț ne propune să ne delectăm cu rețeta „Spaetzlepfanne”, un preparat din bucătăria germană, ce combină spaetzlele cu carne legume și brânzeturi.
Ingrediente pentru rețeta Spaetzlepfanne
Mod de preparare pentru rețeta Spaetzlepfanne
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
În unt cu puțin ulei de măsline se călește ceapa tocată, apoi se adaugă baconul tăiat în fâșii, iar când este rumenit, se adaugă gălbiorii și mai târziu ciupercile brune. Se asezonează cu sare și piper și se lasă să se pătrundă bine, apoi se adaugă gogoșarul tocat în cuburi, pentru un plus de gust și culoare. Se adaugă spre final 2-3 linguri de smântână, boabele de porumb, apoi se amestecă totul cu pastele scurse.
Carnea de porc se preparaă la cuptor asezonată cu sare și piper, apoi se taie în medalioane.
Se rade cașcaval deasupra, pastelor și se servesc cu friptura din mușchiul de porc, dar și cu ciuperci fripte și roșii cherry proaspete.