Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de spaghete ondulate, scăldate într-un delicios sos de roșii cu multe condimente și pecorino, pe care a denumit-o "Spaghete vesele".
Ingrediente pentru rețeta Spaghete vesele
Mod de preparare pentru rețeta Spaghete vesele
Usturoiul se taie rondele și se călește în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile scurse de suc. Se amestecă bine pe foc și se asezonează cu o parte din busuioc. Când roșiile sunt bine călite, se adaugă sucul în care au stat, pasta de tomate și o cană cu apă și se fierbe sosul la foc încet, aproximativ o oră, asezonându-l cu sare, piper, busuioc și rozmarin, spre final de fierbere, pentru a se menține aromele.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg și se adaugă în sos. Se decorează cu felii de pecorino și frunze de busuioc și se serbesc calde.
Poftă bună!